#21 Tornado potatoes

català / english (below the video)

Una manera una mica diferent de fer patates al forn i la veritat és que estan molt bones. La recepta la vaig veure en un vídeo d’internet i el resultat ha estat prou aproximat. Us la deixo per si us animeu

Ingredients: 4 patates. 8 cullerades aprox de mantega fosa.
 2 tasses de parmesà ratllat o en pols. Pebre negre. Paprika. Sal.

I ara què fem? Posem el forn a escalfar a 160 graus. Agafem bastons de fusta tipus “pinxo” i travessem les patates (un per cada patata). Amb un ganivet tallem la patata mentre li donem voltes, de manera que ens quedi com una serpentina. Separem una mica les parts de la patata – encara clavada al pal – i la pintem amb la mantega. En un bol barregem el parmesà, el pebre, la paprika i la sal. També hi podem posar all en pols o un all tallat ben petit. I arrebossem les patats amb la barreja i també la posem una mica per dins. Coem les patates al forn (sobre un paper o una safata) durant 30 o 35 minuts, fins que veiem que la part superior queda una mica daurada. Les treiem, retirem els pals de fusta i les podem decorar amb una mica més de parmesà.

Nota: si us costa tallar les patates, una altra opció és posar-les en horitzontal sobre una fusta i tallar linies fins sense arribar al final, de manera que la base quedi unida i la part superior com un acordió.

Si voleu veure com es fa tot plegat en menys d’un minuts, aquí teniu el vídeo

Ingredients: 4 medium white potatoes. 8 tablespoons butter, 
melted. 2 cup parmesan cheese, grated. 1 teaspoon black pepper. 
1 tablespoon paprika. 1 teaspoon salt

Preheat oven to 325ºF/160ºC. Insert a skewer into the potato and gently push the skewer all the way through it. Hold a sharp, thin knife at an angle and cut in the opposite direction you are turning the skewered potato. Gently fan out the potato down the length of the skewer, until you have an even gap between the slices forming the spiral. Melt the butter and brush it all over the potato. In a medium bowl, combine parmesan cheese, black pepper, paprika, and salt. You can also add garlic powder, if you like. Place the skewered potato over the bowl and shovel the mixture all over the potato until it is entirely coated. Rest potatoes on a baking sheet so that it is hovering over the bottom of the sheet. Bake for 35 minutes, or until nicely browned. Garnish with additional parmesan and parsley.

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s