#20 carrot cake

El pastís de pastanaga s’ha convertit pràcticament en un imprescindible de molts bars i cafeteries. No hi falta a l’assortit diari, acompanyat sovint del brownie o un lemon pie (que no sé si mai m’atreviré a fer). De moment he intentat un carrot cake amb una recepta bastant fàcil que alguns ja m’han demanat, així que dolent no devia quedar ;-)

Ingredients: 225 gr de farina. 2 ous. 125 gr de sucre morè. 
125 gr d’oli de girasol. Una culleradeta de llevat i 
una culleradeta de bicarbonat sòdic. 1 culleradeta de 
gingebre en pols. 1 culleradeta de canyella. 1 poma. 
200 gr de pastanagues.  1 taronja (la pell i el suc). 
1 grapat de panses (opcional).
Per al glacejat:  75 gr de sucre llustre. 60 gr de mantega. 
La pell ratllada d’una taronja. 75 gr de formatge cremós, 
tipus Philadelphia. 50 gr de nous (opcional)

Per al pastís: Posem el forn a escalfar a 190 graus. Agafar un motlle rodó o de tipus plumcake, fregar-lo amb mantega i després espolsar-hi farina. Agafar un bol (que servirà per preparar tota la massa) comencem per batre-hi els ous. Hi afegim l’oli de mica en mica. Barregem a banda la farina amb el llevat i el bicarbonat i les espècies i ho afegim a la mescla. Ratllar-hi la poma (sense pell) i les pastanagues. Finalment hi posem el suc d’una toronja i la pell ratllada (tota o només la meitat, en funció del que ens agradi). Si n’hem comprat, posem també panses. Un cop llest, aboquem la mescla al motlle, i després al forn durant 30 minuts o fins que quedi daurat. Un cop fet el deixem fora 5 minuts dins el motlle i després el treiem i el deixem refredar

Per al glacejat: Batem la mantega amb el sucre llustre i una mica de pell de taronja fins que quedi una mescla suau. Després hi posem el formatge i estarà llest. Decorem el pastís (un cop fred!) com ens agradi

Screenshot_2016-04-03-12-59-27-1

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s