arròs salvatge vs arròs negre

Fa uns dies vaig comprar arròs negre. No és arròs amb tinta de cap mena, sinó que el gra és així. I tampoc és arròs salvatge, com acabo de descobrir, tot i que jo pensava que era el mateix. És arròs que és de color negre. El vaig comprar perquè en un llibre sobre superaliments (que també m’he comprat) en destacava les propietats. La recepta portava també col i raïm i encara que d’entrada sorprengui va quedar prou bona.

Ara bé… quina és la diferència entre arròs negre i salvatge? Doncs el salvatge, el que estem més habituats a veure, és originari del nord d’amèrica i justament la seva particularitat és que creix de manera salvatge, en llacs aïllats o zones properes a rius. En canvi, l’arròs negre té el seu origen a la Xina, diuen que fa uns 10.000 anys. És més curt que el salvatge i el seu color fosc es deu – atenció – a un excès d’antocianina, un poderós antioxidant, que també trobem en altres plantes i aliments de color fosc com els nabius o el raïm. A més, és ric en proteïnes, fibra, ferro i un grapat de nutrients. Així que un d’aquells que hem d’incorporar a la llista de la compra.

I un cop descobert això, us deixo amb un vídeo d’aquells macos on es veu com creix l’arròs salvatge (del negre no en tenia cap)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s