#17 pa d’olives / olive loaf

català / english

Un pa fàcil de fer, diferent, i que no requereix gaire estona, ja que no cal reposar la massa.

Ingredients: 600 grams de farina de força. 1 cullerada de
llevat. ½ cullerada de boles de pebre negre, ½ all tallat 
molt petit. 1 cullerada de sal maldon. 1 cullerada de 
romaní fresc (a poder ser, sinó de pot) tallat petit. 
2 ous grossos. 125 ml d’oli d’oliva. 250 ml de llet 
sencera. 1 cullerada de mel. 200 gr d’olives negres 
tallades a trossets. 2 cullerades d’olivada. Per la 
decoració de sobre necessitarem ½ cullerada extra de sal 
i algunes fulles de romaní. i necessitarem un motlle 
tipus plum cake, que ja podem untar amb oli i deixar 
preparat. El forn el posem a pre-escalfar a 160 graus.

En un bol hi barregem els ingredients “secs”, això vol dir: la farina, el llevat, el pebre negre, l’all i la sal maldon. En un bol diferent hi posem els ous, l’oli d’oliva, la llet i la mel… i ho anem barrejant. Un cop tenim els dos bols llestos, afegim les olives en el dels ingredients secs. I después hi aboquem poc a poc la part líquida fins que tot quedi ben barrejat. Después posem la massa al motlle i cap al forn d’urant 1hora i quart aproximadament. Un cop pasta aquest temps, punxem la massa i veiem si el pal surt sec. Si no, la deixem coure una estona més.

Pa d'olives. Recepta basada en "The hummingbird bakery

 

Olive Loaf

Ingredients: 600 gr strong white bread flour, sifted. 
1tbsp baking powder. ½ tbsp ground black pepper. 1/8 
tsp crushed garlic. 1tsp maldon sea salt. 1tbsp 
chopped fresh rosemary. 2 large eggs. 125 ml olive oil. 
250 ml whole milk. 1tbsp honey. 200 gr pitted black 
olives, roughly chopped. 2tbsp black olive tapenade. 
For the topping and decoration: ½ tsp maldon sea salt. 
3-4 fresh rosemary sprigs

 

1.Preheat the ovent to 160º and grease the loaf tin with olive oil. In a freestanding electric mixer with the paddle attachment or using a hand-held electric whisk, mix all the dry ingredients for the dough together. In a separate large jug, mix together the eggs, olive oil, milk and honey. Mic the chopped olives and tapenade into the dry ingredients. With the mixer or whisk on a slow speed, pour in the liquid. Mix until all the ingredients are well incorporated. Spoon the dough into the prepared loaf tin. Sprinkle the sea salt over the top of the unbaked loaf and decorate with the rosemary springs. Bake for approximately 1 ¼ hours or until a skewer comes out clean of dough when inserted into the loaf. Allow to cool before serving

 

 

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s