#16 amanida de quinoa

A què es deu aquesta fal·lera d’ara per menjar quinoa? Què té aquest producte que el fa tant imprescindible? Podem pensar només que s’ha posat de moda, tot i que la civilització inca ja en menjava… aleshores, què ha passat? Doncs que l’ONU l’ha considerat un “superaliment” perquè és l’únic producte d’origen vegetal que conté tots els aminoàcids essencials, oligoelements i vitamines. A més, no porta gluten. I encara que jo també ho pensava, no és exactament un cereal, sinó un pseudo-cereal perquè pertany a la família dels espinacs i la remolatxa.

Feia temps que tenia pendent tastar-la i finalment m’he decidit. Després de buscar una recepta fàcil (amanida de quinoa amb salsa de mostassa) vaig fer la prova i ja us aviso que repetiré! Us deixo amb la proposta:

Ingredients per 2 persones: 60 grams de quinoa. 1 ceba.
1 tomàquet madur tallat a daus. 1 pastanaga tallada en
rodanxes o amb una mandolina. Una mica de julivert 
(opcional). Per a la salsa: 1 culleradeta de mostassa de
Dijon, 2 cullerades de suc de llimona, 3 cullerades 
d'oli d'oliva i una mica de sal.


I ara què fem? Bullir la quinoa a foc lent amb aigua (la quantitat que indiqui a les instruccions de la quinoa que comprem). Un cop bullida, al punt que ens agradi, escorrem i deixem refredar. Posem la quinoa en un plat i hi barregem la resta d’ingredients. Preparem la salsa en un bol a banda barrejant tots els ingredients i deixant-la al nostre gust. Un cop feta, ja podem posar-la a l’amanida.

Amanida de Quinoa amb salsa de mostassa.
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s