El desitjat pa de sègol (rye bread) de Meyers Bageri

català / english

Si visiteu Copenhague heu de passar per Meyers Bageri, un forn on cada dia s’hi formen llargues cues perquè – ho corroboro – venen un pa i unes pastes delicioses. Un dels seus pans estrella, per cert, és el de sègol (rye bread), que serveix de base pels smorrebrod, un dels plats més típics del país. Es tracta d’una  llesca de pa on a sobre s’hi poden posar infinitat de combinacions. Jo era força reticent en generals als pans nòrdics, perquè els trobo molt densos, però he descobert un munt de varietats que són molt i molt bones.

El propietari d’aquests establiments és Claude Meyers, co-fundador, al costat de René Redzepi, del Noma. En els forns es treballa amb ingredients ecològics i de productors locals – un hàbit molt generalitzat a tot el país – i de fet ja han publicat diversos llibres amb algunes de les seves receptes. Us deixo un vídeo per si us animeu a fer pa ara que s’acosten els dies freds i, per tant, els diumenges a la tarda a casa amb calefacció i manta…

On my trip around Denmark I discovered Meyers Bageri. This bakery focuses on bread and viennoiserie and all the products are delicious! They are very popular at this moment, so there are lots of queues every day in their shops. All them are handmade by the craft bakers that work with ancient grain varietes from local farmers.  The owner is Claus Meyer, co-founder of Noma, with René Redzepi. If you like rye bread, watch this lovely video.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s