#12 bundt de xocolata

Un berenar d’aquests que té dues variants: pastís gran o individual, així ens assegurem que tothom té porcions iguals! Són els bundt, i el seu sabor recorda als plum-cake. La meva proposta és fer-los bicolor, és a dir, amb una mica de xocolata, com sempre.

S’anomenen bundt, per cert, els pastissos que es fan en un motlle amb forma d’anella molt característica. Segur que n’heu vist i el resultat són postres amb forma com els de la imatge. No fa referència a una recepta en concret, doncs, sinó a les elaboracions que es fan amb aquest motlle característic i que recorda a un pastís que es diu Gugelhupf, i que és tradicional d’Alemanya, Àustria i Polònia.

Ingredients: 350 grams de farina. 2 cullerades 
i mitja de llevat. ¼ de cullerada de sal. 
250 grams de mantega. 200 grams de sucre. 
3 ous grans. 180 ml de llet. 30 grams de 
xocolata en pols

Escalfar el forn a 180 graus (160 si ho fem en motlles petits). Agafar un bol i tamissar-hi la farina, el llevat i posar la sal. En un altre bol batre la mantega amb el sucre fins que quedi una massa cremosa. En aquest últim bol hi afegim els ous (d’un en un!) perquè es vagin incorporant completament. I després, també poc a poc, hi afegim alternativament una mica de farina i una mica de llet fins a tenir-ho tot barrejat.

Un cop tenim la massa, la dividim en dos bols: en un hi afegim la xocolata en pols i ho remenem, i l’altre el deixem com està. A l’hora de posar-ho al recipient que haguem triat per coure, anem alternant les masses. I quan estigui tota repartida, amb una forquilla fem una mica d’espiral (així quedarà una mica de dibuix).

Posem el bund al forn durant 40-50 minuts si és en un motlle gran (uns 20 minuts si es en individuals). I un cop cuit el deixarem refredar 10 minuts dins el motlle. Passat aquest temps el traiem i, si en tenim, el deixem sobre una reixa perquè es refredi.

Bonus track: si volem més cacau… sempre podem posar-ne a sobre dels bunds abans de servir. Només cal fondre 75 grams de xocolata negra al microones i afegir-hi després 50 grams de mantega. Ho remenem fins que quedi ben mesclat i ja ho tenim!

bunds1

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s