#11 Banana Boston Cream Cake

Aquesta recepta la deixem per als qui tingueu paciència a la cuina. El resultat és molt bo, però la recepta laboriosa. Els ingredients són per fer un pastís per 8-10 persones. Si sou menys, podeu dividir la recepta per la meitat, que és el que jo faig normalment. Pel que fa al pa de pessic se’n fan dos. És a dir, es fa la massa tal i com indica aquí i després es divideix en dos motlles iguals, amb els que es fan les dues capes. Per tant, no és un sol pa de pessic que obrim sinó dos. Penseu que una altra opció és fer només un pa de pessic i la cobertura, sense posar-hi el farcit.

Ingredients pa de pessic: 100 gr de mantega (sense sal).
La traieu amb temps de la nevera perquè tingui una 
textura cremosa: si no, la poseu un moment al microones, 
uns segons eh!. 150 gr de sucre. 2 ous. 1 plàtan aixafat. 
125 gr de nata líquida. 1 cullerada petita d’extracte de 
vainilla.300 gr de farina. ½ cullerada petita de sal. 
¾ de cullerada petita de llevat químic (com el Royal). 
1 cullerada de bicarbonat de Soda (en venen al 
supermercat en uns sobres).

Barregem en un bol i amb una batedora elèctrica la mantega i el sucre fins que tingui una textura una mica lleugera. Afegim els ous d’un en un i seguim barrejant. En una recipient diferent posem el platan aixafat, la nata i la vainilla i ho mesclem. I finalment en un altre bol barregem els ingredients “secs”, és a dir, la mantega, la sal, el llevat i el bicarbonat sòdic.

Tornem al bol inicial, seguim batent i hi afegim en primer lloc la mescla del platan. Quan tots els ingredients s’han incorporat, hi afegim la mescla del bol de la farina. I seguim barrejant

Dividim la massa en dos i la posem en els dos motlles. Els coem al forn – ja claent a 170 graus aprox – durant 25-30 minuts o fins que estigui cuit

Crema per al farcit: 250 ml de llet sencera. 1 cullerada 
petita d’extracte de vainilla. 3 rovells d’ou. 50 gr de
sucre. 30 gr de farina

En un cassó posar la llet i la vainilla i portar-ho a ebullició. En un bol, barrejar els rovells d’ou, la farina i el sucre fins formar una pasta. Posa-hi una petita quantitat de la llet calenta i remenar. Després afegir la massa de nou al cassó on hi ha la resta de llet i remenar uns minuts fins que quedi una crema. Si queda espès, ho batrem de nou abans de muntar el pastís

La cobertura de xocolata: 200 gr de nata líquida (la que 
porta 33% de matèria grassa, la de postres, vaja). 200 gr
de xocolata negra (si pot ser, 70% de cacau).

Tallar la xocolata a trossos i posar-la en un bol. Portar la nata líquida a ebullició i abocar-la al recipient de la xocolata trossejada. Remenar fins que quedi cremós

I finalment… 

Per muntar el pastís esperarem a què el pa de pessic ja s’hagi refredat. Els muntarem posant-hi la crema al mig i ho cobrim amb la xocolata.

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s