#09 Amanida d’hortalisses i llegum

Una amanida diferent del que estem acostumats i que sorprèn molt positivament… com a mínim a mi. Es fa amb pastanagues, carbassa, cigrons i rúcula. Se serveix tèbia o freda, si ho preferiu.

Ingredients per a 4 persones: 1 carbassa petita a daus, 
sense llavors. 2 Pastanagues a trossos. Farigola. 
1’5 cullerades d’oli d’oliva. 2 cebes vermelles tallades 
a tires. 400 grams de cigrons de pot escorreguts. 
1 cullerada de vinagre balsàmic. 25 grams de pinyons 
torrats. Ruca (rúcula)

I ara què? Posar la carbassa i les pastanagues en una safata una mica gran de forn, amb la farigola (si no en teniu, poseu-hi romaní) i una cullerada d’oli, sal i pebre. Introduir-la al forn (escalfat prèviament) durant uns 20 minuts a 170 graus. Passat aquest temps, traiem la safata, i remenem una mica les hortalisses per assegurar-nos que no s’enganxin. Hi afegim la ceba, l’oli que faltava i remenem de nou. La tornem a posar al forn 20 minuts més. Passada aquesta estona, aturem el forn, agafem la safata i hi posem el vinagre. Remenem i deixem refredar fora fins l’hora de servir. Per presentar el plat, posem els cigrons en un bol, hi afegim les hortalisses tèbies i la ruca i els pinyons.

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s