#08 tajine de pollastre i prunes

El tajine és un utensili de fang molt tradicional a la cuina del Magreb, segur que n’heu vist, perquè té una tapa amb forma de con molt vistosa. L’avantatge del tajine és que permet coure els aliments de manera lenta i sense que quedin massa cuinats. Però com que a la majoria de cases no en tenim, podeu fer la recepta amb una cassola una mica groixuda, això sí. De tajine se’n fa amb molts tipus de carn o peix diferents i sempre amb salses molt gustoses que porten mantega i espècies… El que us proposo us agradarà segur: amb pollastre i prunes. Si no hi voleu prunes doncs també el podeu fer amb dàtils.

Ingredients per a 4 persones: 1 kg de pollastre a trossos
(o només cuixes, si ho preferiu). 80 grams de mantega. 
1 baina de canyella. 2 cebes tallades fines. 1 cullerada 
de canyella en pols. Suc d’una llimona. 2 cullerades de mel 
280 grams de prunes. Sal i pebre. Opcional: 150 grams 
d’ametlles pelades. 1 cullerada de llavors de sèsam

En una cassola gran (o tajine si en teniu) poseu la carn de pollastre (ja amb sal i pebre), la mantega, la baina de canyella i la ceba. Ho cobriu amb aigua, ho tapeu i ho deixeu coure a foc mitjà uns 50 minuts, removent de tant en tant.

Passat aquest temps traieu el pollastre – només el pollastre – de la cassola i el deixeu en un plat a banda. Renteu les prunes i les afegiu a la cocció a foc lent durant 15 minuts. Després hi afegiu el suc de la llimona, la mel i una cullerada de canyella en pols. Poseu de nou el pollastre a la cassola – vigilant de no aixafar massa les prunes –  i ho deixeu coure destapat tot plegat fins que el suc es redueixi i quedi una salsa més densa o amb la textura que us agradi. I ja estarà llest. A l’hora de servir hi podeu posar les ametlles torrades (o si son crues les passeu per la paella) i les llavors de sèsam.

* si heu decidit fer-lo amb dàtils no caldrà que retireu el pollastre de la cassola per coure’ls amb la salsa. Ho podeu fer to plegat.

tajine1 tajine3

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s