#07 sacher d’aniversari

S’acosta un aniversari, i podem intentar fer un país espectacular de pastisseria. Però sovint el resultat està lluny del que imaginàvem. Ens falten ingredients de vegades estranys i també eines. Així que… també podem fer un pastís boníssim de gust i acompanyar-los de banderoles personalitzades amb el motiu de la celebració! No feu massa cas de la qualitat de la foto… que no està molt preparada!

Ingredients. Per al pa de pessic: 150gr de xocolata mínim
70% de cacau. 150gr de sucre. 100gr de mantega. 120gr 
farina. 4 ous. 1 cullarada de llevat en pols. Per a 
l'almívar: 75gr de sucre i 75gr d'aigua. Per farcir el 
pastís: melmelada de maduixa o la que us agradi. Per fer
la cobertura: 150gr de xocolata 70% cacau. 150ml de nata
líquida per muntar, però que no muntarem. 75gr de mantega

Processed with VSCOcam with c3 preset

Primer farem el pa de pessic. Tallar la xocolata en trossets i la mantega a daus. Posar-ho en un pot o un bol i fondre-ho al bany maria. Quan estigui desfeta l’apartem del foc i deixem que es quedi tèbia. En un bol diferent batem els rovells i la meitat del sucre, fins que quedi blanquinós i creixi de volum. En un tercer recipient hi muntem les clares i quan ja estiguin muntades hi afegim de mica en mica l’altra meitat de sucre que ens quedava, mentre batem.

Posem a escalfar el forn a 180 graus, només de baix i preparem el motlle que ens agradi (rodó o rectangular, si ens agrada més, l’untem una mica amb mantega i l’enfarinem). Ara agafem un bol gran: hi posem la xocolata fosa amb la mantega, i després els rovells (ja amb el sucre)  i ho barregem a poc a poc. Després mesclem la farina amb el llevat. I amb un tamisador (si en tenim) n’incorporem la meitat a la barreja. Ara hi posem una cullerada de les clares muntades. Hi posem la resta de la farina i després les clares muntades que ens queden.  Un cop fet, posem la mescla al motlle i cap al forn durant 35 minuts aproximadament.

L’almívar i la confitura: per fer l’almívar només cal  agafar un pot petit que pugui anar al foc i posar-hi el sucre i l’aigua. Deixar-ho bullir uns 5 minuts i aturar el foc. Quan el pastís ja estigui cuit – i fred – l’obrim per la meitat i el pintarem amb l’almívar. Després l’untarem amb la melmelada que ens agradi. Un cop arribats a aquest punt, podeu guardar el pastís muntat a la nevera (i cobert amb paper film) i esperar per fer la cobertura, com vulgueu.

I finalment… com cobrirem el pastís amb la xocolata? posar la xocolata tallada  a trossets i la mantega en un bol que aguanti l’escalfor. A banda, posem la nata en un pot i l’escalfem al foc. Quan just arrenqui a bullir l’apartem i la tirem sobre la xocolata i la mantega. Deixem que es fongui i remenem perquè quedi ben mesclat. Ja tenim la cobertura per posar sobre el pastís!

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s