#04 “cosimino”, el pastís de carn fàcil que funciona

Ve gent a casa i vols fer alguna cosa que sigui una mica elaborada sense passar hores a la cuina. I te’n recordes del cosimino. Aquell pastís de carn on els ingredients es barregen tots d’un cop i que després va pràcticament directe al forn. Una recepta, per cert, d’origen italià que vaig trobar en una de les revistes del cuiner britànic Jamie Oliver. Però tot això no cal que ho expliqueu… Si us funciona guardeu-vos la recepta per a la propera.

Ingredients per a 6 persones. 800 gr de carn* picada 
de vedella . 200 gr de carn picada de porc. 1 ceba 
tallada fina. 1 all tallat ben petit, també. 
1/2 cullerada de romaní picat. 1 ou batut. 30 grams 
de pa ratllat. i per acompanyar podeu posar-hi una 
mica d'amanida

Escalfar el forn a 180 graus. Agafar un bol i posar-hi tota la carn picada, la ceba tallada, l’all, el romaní i l’ou batut. Afegir-hi sal i pebre. Amb les mans, barrejar bé tots els ingredients i fer finalment una gran bola de carn, o se li pot donar també una forma una mica allargada.

Posar en una safata o plat el pa ratllat i cobrir tota la carn. Després posar aquesta bola de carn “arrebossada” en una safata apte per al forn. Tapar amb paper de forn (aquell blanc) i posar-ho a coure durant una hora aproximadament. Quan ha passat aquesta estona s’ha de destapar, posar una mica més de pa ratllat per sobre (perquè així ens quedarà torrat) i coure durant 15 minuts més.  Després ja el podrem treure i només caldrà decidir com acompanyar-lo.

He posat ingredients per a 6 persones però si sou 4 feu el mateix, i així si us en sobra ja teniu l’àpat per un altre dia, perquè està molt bo.

* No cal dir que si la carn és bona el resultat també ho serà. Així que podeu comprar-la a la carnisseria…

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s