#02 l’hummus que triomfa als sopars

Sí, ja sé que es pot comprar als supermercats i que en alguns llocs està bo i tot… però si és fàcil, per què no fer-lo a casa? No quedàvem que ara es porta el handmade? És una idea, a més, per aquells sopars on cadascú aporta un plat

Ingredients: un pot de cigrons (dels que posa 400 gr 
de pes escorregut, i una mica de qualitat, si pot ser).
1 all tallat a làmines (o 2 si el voleu més fort, això 
va al gust). 2 cullerades -mida de postre- de tahina* 
(pasta de sèsam). 2 culleradetes de comí en pols. 
el suc d'una llimona, dues cullerades grosses d'oli... 
i guardeu el suc dels cigrons per si en necessiteu 
després perquè la pasta quedi més cremosa.

Abans de començar deixeu-me dir que el meu robot de cuina no és massa gran, així que divideixo els ingredients en dos i ho faig en dues tandes, no és cap problema. Penseu si hi cabrà tot en el vostre i en funció d’això decidiu. I com es prepara? Tritureu en un robot de cuina els cigrons amb l’all (jo als cigrons els trec abans la pell perquè quedin més fins, però si li traieu a uns quants ja n’hi haurà prou). Afegir la tahina, el comí, el suc de la llimona i torneu a triturar. Tasteu-ho. Afegiu oli, llimona o comí segons el gust que us agradri que predomini. Si ha quedat massa espès, poseu-hi una mica del suc dels cigrons i tritureu de nou fins que quedi fi. Serviu-ho en un plat acompanyat de pa àrab o torrades o el que us vingui de gust!

*Si no en teniu, val la pena que compreu un pot de tahina. Dura molt i sempre us pot salvar d’una emergència quan decidiu fer l’hummus

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s