#01 el tiramisu de Carluccio

Aquesta és una de les meves últimes descobertes sobre tiramisú. N’he provat de tota mena, però us proposo la d’Antonio Carluccio, un dels grans ambaixadors de la cuina italiana, i un home que val la pena descobrir. La seva proposta és el que anomena MOF MOF (Minimum of Fuss, Maximum of Flavour), la va crear fa 30 anys i jo l’he posada tot just ara a prova. Això sí, s’ha de posar en la categoria de tiramisú contundent….

Per a quatre persones.

Ingredients: 2 rovells d’ou. 100 grams de sucre morè. 
Unes gotes d’essència de vainilla. 400 grams de formatge
mascarpone. 80 ml de nata líquida. 400 ml de cafè fort. 
4 cullerades de Tia Maria (es pot substituir o eliminar)
18 melindros (que puguin absorvir). 
Una mica de pols de cacao

Com el fem? En un bol petit batem els ous amb els 80 grams de sucre morè i les gotes d’essència de vainilla. En un altre recipient, més gran, barregem el mascarpone amb la nata líquida fins que quedi una textura més fina. Unim la barreja dels dos recipients. Si considerem que és massa dens, podem afegir-hi unes gotes de llet.

Barregem el cafè amb el licor Tia Maria i la resta de sucre morè (20 gr). Ho posem en un plat de sopa, on hi anirem sucant i treient els melindors perquè l’aboserveixin, tot i que no massa i, finalment, allà on decidim (una safata o uns vasos, que és el que jo recomano), anem fent capes amb els melindros i la crema de formatge fins arribar a dalt. Hi posem una mica de pols de cacao i ja estarà llest.

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s